Welkom op woonzorgcampus Hollebeek

Campus Hollebeek opende in 2017 de deuren op het Kiel, een kleurrijke wijk op het Antwerpse Zuid. De campus is gelegen op een groen, omheind domein vlakbij het Beerschotstadion en de Abdijstraat. U kunt bij ons genieten van de rust en natuur, maar evengoed van winkels, eetgelegenheden en culturele activiteiten in de buurt.

Het welbevinden van onze bewoners staat centraal. Dankzij een uniek architecturaal concept genieten onze bewoners van licht, ruimte en een prachtig uitzicht.

Directeur

Evi Waterschoot

Onze grootste troeven

  • Gegarandeerde zorgcontinuïteit door ruim aanbod aan zorgvormen

  • Mooie, grote tuin en terrassen met zicht op het groen

  • Een sterke visie gericht op het welbevinden van de oudere

  • Unieke architectuur

  • Mogelijkheid tot begeleiding door psycholoog

  • Nabijheid van winkelstraat

  • Aangepaste benadering met oog voor diversiteit

  • Mogelijkheid halalmaaltijden

Onze infrastructuur

Het hoofdgebouw heeft de vorm van een boemerang, waarbij alle verdiepingen kunnen genieten van licht, ruimte en een prachtig uitzicht. Het uniek architecturaal concept en de originele aankleding zorgen voor een moderne en frisse look. Op het gelijkvloers vinden we de ontspanningsruimte, het kapsalon, het kinélokaal, de stille ruimte en de ruime cafetaria met een groot terras dat uitkijkt op de mooie tuin. Ook de administratieve diensten en de centrale keuken zijn hier gelegen. Het centrum voor dagverzorging is via een eigen ingang te bereiken en de assistentiewoningen zijn gelegen in een apart gebouw nabij het hoofdgebouw.

Hollebeek, excellent in zorg en beleid!

Reeds in 2013 startte woonzorgcentrum Hollebeek, toen nog onder de naam wzc Goudblomme, met het ambitieuze pilootproject PREZO WOONZORG. We leerden al snel dat PREZO een ideale kwaliteitsmethodiek vormt om onze visie van warme en persoonsgerichte zorg te realiseren. Het systeem stelt je immers bij zorg– en beleidsbeslissingen telkens de vraag: "Hoe wordt de bewoner hier beter van?". Dankzij een diepgaande evaluatiemethodiek krijgt de directie en de zorgverlener een beeld van wat er goed loopt en wat beter kan in de organisatie. Daarmee kan je samen met de bewoners aan de slag.

In 2019 én in 2020 behaalde wzc Hollebeek het PREZO-keurmerk. Zo hebben we het piloottraject binnen de groep GZA Zorg en Wonen in schoonheid kunnen afronden. Het keurmerk getuigt van hard werken aan continue verbetering voor onze bewoners en daar zijn we trots op. De PREZO-methodiek leeft verder in de overkoepelende kwaliteitswerking van GZA Zorg en Wonen, waar wzc Hollebeek graag de geleerde ervaring en expertise deelt.

Hoe geraakt u op onze campus?

  • Met het openbaar vervoer (Via Sint-Bernardsesteenweg & 7de Olympiadelaan)

  • Met de auto (makkelijk bereikbare drop-offzone beschikbaar+ ruime ondergrondse parking)

 

Neem contact op met Hollebeek

We contacteren u zo spoedig mogelijk