Specifieke leefgroep

Bewoners met de diagnose jongdementie vinden hier een gespecialiseerd en afgestemd aanbod

Specifieke Leefgroep

Specifieke leefgroep De Bijster

In de twee huiselijk ingerichte flats Iduna en Hestia verwelkomen we telkens acht personen met matige dementie of jongdementie.
Binnen de visie van “kleinschalig genormaliseerd wonen” kunnen zij daar hun dagdagelijkse activiteiten zo veel mogelijk verderzetten onder de veilige permanente begeleiding van een vaste medewerker.

Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer. Ruimtes zoals de woonkamer, de keuken, de badkamer en de douche zijn gemeenschappelijk.

De groep vormt een leefgemeenschap waarbij iedereen volgens zijn mogelijkheden een stuk verantwoordelijkheid of initiatief neemt. De bewoners voeren samen huishoudelijke taken uit: zij koken, doen boodschappen, strijken en plooien de was en ze ondersteunen elkaar hierin. Daardoor voelen ze zich nuttig en krijgen waardering en erkenning.

Voor de ontspanning zijn er o.a. deelname aan dorpsactiviteiten, uitstappen, fietstochten... De keuze uit de activiteiten en de verdeling van de huishoudelijke taken bepalen we aan de hand van de interesses, de mogelijkheden en het tempo van onze bewoners.