Onze geschiedenis

GZA Zorg en Wonen omvat tien woonzorgcentra, die elk een eigen geschiedenis kennen. Op 1 januari 2013 fusioneerden de vier woonzorgcentra van vzw Goudblomme met de 4 woonzorgcentra van vzw GasthuisZusters Antwerpen. Op 1 januari 2014 sloot ook woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Kalmthout zich bij onze groep aan. Op 25 februari 2015 sloot WZC De Swane zijn deuren en verhuisden bewoners, personeel en vrijwilligers naar het WZC Sint-Bavo dat in omvang verdubbelde.

GZA Zorg en Wonen wordt beheerd vanuit de centrale administratie. Dat betekent dat elk huis de schaalvoordelen van een centraal beheer geniet, maar tevens zijn eigen invulling kan geven aan de aangeboden leef-, woon- en zorgomgeving.

Binnen de verscheidenheid van het aanbod van GZA Zorg en Wonen bouwen we voort op de eeuwenoude traditie van gastvrijheid van de GasthuisZusters van Antwerpen. De Gasthuiszusters kennen een lang verleden en stonden aan de wieg van het omvangrijk netwerk van zorgvoorzieningen van GZA, dat tot op de dag van vandaag een vooraanstaande plaats in de ruime Antwerpse regio inneemt.